Uwaga! W razie pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt pod numer tel: 660-261-382, lub drogą mailową: biuro@czerwonadynia.pl

 

Promocje
Suszarka z ociekaczem FIX 80 butelek
Suszarka z ociekaczem FIX 80 butelek
51,98 zł 48,49 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Pina Colada 40ml
Biowin esencja smakowa Pina Colada 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Ekstrakt słodowy niechmielony PALE ALE 1,7kg 3szt
Ekstrakt słodowy niechmielony PALE ALE 1,7kg 3szt
98,67 zł 86,09 zł
szt.
Drożdże gorzelnicze Double Snake C48 Turbo 10szt
Drożdże gorzelnicze Double Snake C48 Turbo 10szt
114,25 zł 99,95 zł
kpl.
Korek aglomerowany do wina 23 x 38 komplet 100szt
Korek aglomerowany do wina 23 x 38 komplet 100szt
25,98 zł 23,99 zł
kpl.
Biowin esencja smakowa Tradycyjna Przepalanka 40ml
Biowin esencja smakowa Tradycyjna Przepalanka 40ml
4,69 zł 4,39 zł
szt.
Sitko do filtracji płukania zlewania o średnicy 250mm
Sitko do filtracji płukania zlewania o średnicy 250mm
14,98 zł 13,53 zł
szt.
Drożdże gorzelnicze Coobra BASIC 48
Drożdże gorzelnicze Coobra BASIC 48
6,19 zł 5,76 zł
szt.
Better Brew Yorkshire Bitter 23L
Better Brew Yorkshire Bitter 23L
66,39 zł 58,98 zł
szt.
Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Kontakt

Czerwona Dynia

ul. Sikorskiego 23

66-200 Świebodzin

tel: 660-261-382

Multimierz cukromierz winomierz 3w1

Multimierz cukromierz winomierz
  • promocja
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: do 48 godzin
Cena: 11,85 zł 15,89 zł 11.85
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
Ocena: 0
Producent: Termic
Kod produktu: MULTERM

Opis

Multimierz służący do pomiaru stężenia cukru w moszczu lub brzeczce piwnej wyrażonego w g/l lub w stopniach Ballinga oraz do określenia potencjalnej zawartości alkoholu w winie lub piwie (%). Jeden stopień Ballinga (1°Blg) odpowiada w przybliżeniu 10g cukru w 1l soku (moszczu). Urządzenie to skalowane jest w temperaturze 20°C.

 

Elementy wskaźnika:

  1. Szklany pływak (areometr) z naniesionymi trzema skalami (dla stężenia cukru g/l oraz w stopniach Blg); oraz potencjalnej zawartości alkoholu w %,
  2. Probówka do przeprowadzenia pomiaru.

 

Multimierz posiada kolorowe „znaczniki” informujące kiedy rozpocząć fermentację wina, piwa, nastawu, zacieru oraz kiedy fermentacja jest zakończona. Również dzięki tym kolorom możemy określić rodzaj gotowego wina czy jest ono słodkie - półsłodkie - wytrawne. Jest to również uniwersalny i dokładny wskaźnik piwowarski. Przyrząd do kontroli stężenia cukru w brzeczce początkowej szybkości fermentacji i określenia momentu butelkowania. Pozwala obliczyć potencjalną zawartość alkoholu w gotowym piwie i winie, w zależności od ilości zastosowanego cukru lub cukrów prostych w słodzie.

 

Użytkowanie:

W celu dokonania pomiaru próbówkę należy wypełnić niewielką ilością płynu pozbawionego cząstek stałych i pęcherzyków gazu. Ilość płynu powinna być taka, aby umieszczony w próbówce pływak unosił się swobodnie i nie dotykał ścianek zbiorniczka, około 2/3 menzurki.

 

Specyfikacja:

Długość całkowita: 25 cm +-5%

Średnica w najgrubszym miejscu: 18 mm +-5%

Średnica w najcieńszym miejscu: 8 mm +-5%

Długość probówki: 27cm +-5%

Materiał probówki: Tworzywo sztuczne

 

Badany alkohol powinien mieć temperaturę 20 stopni Celsjusza.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl