Uwaga! W razie pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt pod numer tel: 660-261-382, lub drogą mailową: biuro@czerwonadynia.pl

Promocje
Aparat filtracyjny MK4 do wina piwa soków
Aparat filtracyjny MK4 do wina piwa soków
73,87 zł 62,98 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Żurawina 40ml
Biowin esencja smakowa Żurawina 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Whisky 40ml
Biowin esencja smakowa Whisky 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Gorzka Staropolska 40ml
Biowin esencja smakowa Gorzka Staropolska 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Pigwówka Bieszczadzka 40ml
Biowin esencja smakowa Pigwówka Bieszczadzka 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Gruszkówka 40ml
Biowin esencja smakowa Gruszkówka 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Czekolada 40ml
Biowin esencja smakowa Czekolada 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Stary Dąb 40ml
Biowin esencja smakowa Stary Dąb 40ml
9,32 zł 8,74 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Wiśniówka 40ml
Biowin esencja smakowa Wiśniówka 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Kawa 40ml
Biowin esencja smakowa Kawa 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Kontakt

Czerwona Dynia

ul. Sikorskiego 23

66-200 Świebodzin

tel: 660-261-382

Pirosiarczyn potasu do dezynfekcji i stabilizacji 10g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: do 48 godzin
Cena: 1,98 zł 1.98
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
Ocena: 0
Producent: Browin
Kod produktu: 401810

Opis

Pirosiarczyn potasu jest środkiem powszechnie stosowanym w winiarstwie do stabilizacji moszczów i gotowych win. Zapobiega rozwojowi bakterii, grzybów i dzikich drożdży. Stabilizuje barwę i klarowność wina. Może być również stosowany do odkażania naczyń, sprzętu winiarskiego i piwowarskiego.

 

STABILIZACJA NASTAWU

dawkowanie:

1 g PIROSIARCZYNU POTASU na 3÷5 litrów nastawu. Nie przedawkować!

 

Sposób użycia: 

odpowiednią porcję PIROSIARCZYNU POTASU rozpuścić w 50÷100 ml wody. Dodać do nastawu i wymieszać.

 

STABILIZAJCA WINA

dawkowanie:

1 g PIROSIARCZYNU POTASU na 10 litrów wina. Nie przedawkować!

 

Sposób użycia: 

odpowiednią porcję PIROSIARCZYNU POTASU rozpuścić w 50÷100 ml wody. Dodać do wina i wymieszać.

 

ODKAŻANIE

Dawkowanie:

10 g PIROSIARCZYNU POTASU na 2 litry wody.

Sposób użycia: 

Rozpuścić PIROSIARCZYN POTASU w wodzie. Używać do mycia i dezynfekcji wszelkiego rodzaju sprzętu winiarskiego i piwowarskiego: balonów, butelek, pojemników fermentacyjnych, pras, beczek, akcesoriów.

 

UWAGA! Przechowywać w chłodnym, suchym, niedostępnym dla dzieci miejscu. Stosować w dobrze wentylowanym pomieszczeniu.


Skład: pirosiarczyn potasu (E224)

Produkt tylko dla enologii i piwowarstwa.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl