Drożdże gorzelnicze Double Snake C48 Turbo
Opis
- przerobią 6kg cukru w 2 dni - zacier 14%
- przerobią 7kg cukru w 3 dni - zacier 17%
- przerobią 8kg cukru w 5 dni - zacier 19%
- przerobią 9kg cukru w 7-10 dni - zacier 21%
Instrukcja:
Dodać 20 litów ciepłej wody (25°C) do kadzi fermentacyjnej. Następnie dodać cukier według tabeli i dobrze wymieszać aż do całkowitego rozpuszczenia. Dolać letniej wody do 26 litrów tak, aby temperatura wody była właściwa według tabeli. Dodać zawartość saszetki C48 i zamieszać. Nie stosować rurki fermentacyjnej. Fermentować w temperaturze pokojowej, najlepiej 20-25 °C. Czas fermentacji i moc alkoholu, patrz tabela powyżej.
Uwaga: Aby otrzymać nastaw 21% konieczne jest chłodzenie płynu aby utrzymywał temperaturę 18-24°C !!!
Składniki: drożdże, pożywki, witaminy i minerały.
Waga: 130g netto
Ilość: 1szt.