Drożdże winne i pożywki

Wysokiej jakości składniki to podstawa w przygotowywaniu dobrego domowego alkoholu. Drożdże do wina powinny charakteryzować się przede wszystkim dodatkiem składników odżywczych oraz witamin. Oczywiście pożywkę i witaminy można dokupić osobno. Dodatkową zaletą jest enzym, który znacznie poprawia pracę drożdży, a także rozbija pektyny zawarte w owocach, dzięki czemu ich żelujące właściwości nie zmienią płynnej konsystencji przygotowywanego trunku. Produkty te są najważniejszym elementem w procesie fermentacji, odpowiednio dobrane pomogą zmniejszyć ilość wydzielanej piany.

Drożdże do wina są odpowiedzialne za proces fermentacji. W naszym sklepie znajdziesz produkty przeznaczone do wyrobu najrozmaitszych rodzajów win – białych, czerwonych, musujących, wytrawnych, półsłodkich, i wielu innych. Nasze produkty desygnowane są również do miodów pitnych, czy cydrów. Szybko rozpoczynają swoją pracę oraz są łatwe w zastosowaniu, wystarczy dodać je do nastawu. Zbierane z najlepszych szczepów, zagwarantują, że gotowe wino będzie smakowało wybornie.

 

 

 

Drożdże winne i pożywki

 

Najlepszej jakości drożdże do wina

Drożdże do wina dostępne w naszym sklepie Czerwona Dynia mogą stosować zarówno profesjonalni winiarze, jak również początkujący amatorzy, którzy dopiero rozpoczynają swoją przygodę z domową produkcją trunków. W zależności od tego, jaki rodzaj trunku chcesz uzyskać oraz jakie owoce wybierasz na nastaw, należy dobrać ich odpowiedni rodzaj.

Do produkcji alkoholu z agrestu, jabłek, gruszek i białego winogrona najlepiej jest wybrać drożdże winiarskie typu Tokay. Z kolei, jeśli masz w planach przygotowanie nastawu z czarnej porzeczki lub wiśni wybierz typ Burgund. Istnieją również produkty uniwersalne, które można stosować do wieloowocowych trunków. Warto również zaopatrzyć się w specjalną pożywkę, która dostarczy odpowiednich składników potrzebnych drożdżom.

Drożdże do wina – szeroki wybór

W naszym sklepie można znaleźć drożdże do wina, które potrafią szybko rozpocząć swoje działanie, nawet w trudnych warunkach do przebiegu fermentacji. Pracują w niskich temperaturach, a cały proces potrafi zamknąć się nawet w 5 dniach. Dzięki temu możesz cieszyć się smakiem samodzielnie przygotowanych trunków naprawdę szybko. Oczywiście czas działa na korzyść wina, więc warto poczekać dłużej.

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 660-261-382
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl