Dezynfekcja sprzętu to podstawowy warunek dobrej jakości trunku

Przygotowując samodzielnie napój, koniecznie zadbaj o czystość wszelkich produktów, używanych do jego wytworzenia. Nieodpowiednio przygotowane butelki, kapsle, wężyki i mieszadła będą miały wpływ na proces fermentacji i na smak końcowego produktu. Dlatego przystępując do pracy, zadbaj o sprzęt, któremu przyda się odpowiednia dezynfekcja. Jest ona możliwa dzięki dedykowanym do tego celu preparatom, a także urządzeniom ułatwiającym czyszczenie.

Smak i zapach Twojego trunku zależą od odpowiedniej dezynfekcji

Aby dobrze przygotować sprzęt do produkcji alkoholu, należy go najpierw umyć, a następnie zdezynfekować. W tym celu najczęściej używa się pirosiarczanu potasu, dostępnego w naszym sklepie. Do przygotowania butelek oferujemy myjki, które usuną cały nagromadzony wewnątrz osad i pleśń. Pozwoli Ci to zminimalizować ryzyko pojawienia się nieprzyjemnego zapachu i smaku, które powstają w wyniku działania drobnoustrojów.

Dezynfekcja

  • nowość
  • nowość
  • nowość
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 660-261-382
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl