Uwaga! W razie pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt pod numer tel: 660-261-382, lub drogą mailową: biuro@czerwonadynia.pl

Promocje
Pojemnik fermentacyjny 15L transparentny NAWIERCONY
Pojemnik fermentacyjny 15L transparentny NAWIERCONY
21,97 zł 17,97 zł
szt.
Multimierz cukromierz winomierz 3w1
Multimierz cukromierz winomierz 3w1
15,89 zł 11,85 zł
szt.
Zestaw do obciągu wina piwa wężyk + zacisk + uchwyt
Zestaw do obciągu wina piwa wężyk + zacisk + uchwyt
15,98 zł 13,42 zł
szt.
Środek dezynfekujący CHEMIPRO OXI 1kg
Środek dezynfekujący CHEMIPRO OXI 1kg
46,49 zł 39,98 zł
szt.
Szpagat jutowy 250g 120mb
Szpagat jutowy 250g 120mb
4,39 zł 3,49 zł
szt.
Worki strunowe 250x350 - 100szt NAJTANIEJ
Worki strunowe 250x350 - 100szt NAJTANIEJ
16,38 zł 14,73 zł
kpl.
Viking Słód Jęczmienny Pale Ale 1kg ZEŚRUTOWANY
Viking Słód Jęczmienny Pale Ale 1kg ZEŚRUTOWANY
4,39 zł 3,99 zł
szt.
Drożdże gorzelnicze Puriferm XXL Turbo na 100L
Drożdże gorzelnicze Puriferm XXL Turbo na 100L
17,85 zł 16,49 zł
szt.
Termometr Szpilkowy Elektroniczny -50°C +300°C
Termometr Szpilkowy Elektroniczny -50°C +300°C
15,98 zł 12,49 zł
szt.
Suszarka z ociekaczem FIX 80 butelek
Suszarka z ociekaczem FIX 80 butelek
51,98 zł 44,49 zł
szt.
Szczotka do butelek 1L - poliamid włosie końskie
Szczotka do butelek 1L - poliamid włosie końskie
9,99 zł 8,98 zł
szt.
Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Kontakt

Czerwona Dynia

ul. Sikorskiego 23

66-200 Świebodzin

tel: 660-261-382

Master Pint - American Wheat 23L

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: do 48 godzin
Cena: 56,98 zł 56.98
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
Ocena: 0
Producent: Hambleton Bard
Kod produktu: 24006

Opis

MASTER PINT American Wheat to klasyczny pierwszy gatunek piwa pszenicznego w stylu amerykańskim. Z zestawu uzyskujemy 23 litry piwa. Umiarkowana stonowana goryczka, doskonała słodowość. Gęsta piana jak na "pszeniczniaka" przystało, wyraźny posmak pszeniczny. Do fermentacji zdecydowanie zlecamy zastosowanie malt extract 1,7kg w syropie lub glukozę (dextrozę).

 

kolor 8-11 EBC,

gorycz 20-30 EBU

alkohol 4,6%

 

INSTRUKCJA:

1. Wyczyść i wysterylizuj cały sprzęt przy pomocy środków sterylizujących.

2. Usuń saszetkę z drożdżami spod spodu i wsadź worek do ciepłej wody na 15 minut.

3. Rozpuść 1kg cukru (najmniej zalecane), glukozy lub 1,7kg ekstraktu słodowego (najlepszy efekt). Dodaj do fermentora.

4. Przelać ekstrakt słodowy  do fermentora, przepłukać gorącą wodą torebkę i zawartość dodać do fermentora.

5. Uzupełnij fermentor do 23L wodą tak, aby całość miała temperaturę 20-25°C. Zamieszaj dobrze, dodaj drożdże.

6. Zamocuj rurkę fermentacyjną do fermentora i zostaw na ok. 10 dni w temperaturze 20-25°C. Ustaw fermentor bezpiecznie, aby nie wyciekła zawartość.

7. Po 10 dniach sprawdź odczyt hydrometru lub cukromierza. Jeśli hydrometr jest na pozycji 1009 lub mniej przystąp do butelkowania / beczkowania. Jeśli jest powyżej 1009 – poczekaj kilka dni. W przypadku cukromierza najlepiej jak wartość będzie wskazywał 1°BLG, jeżeli jest więcej – zaczekaj kilka dni.

 

INSTRUKCJA BECZKOWANIA:

1. Przelej piwo do sterylnej beczki.

2. Dodaj 85g cukru.

3. Odstaw do ciepłego pomieszczenia na dwa tygodnie.

4. Następnie przestaw do zimniejszego w celu wyklarowania (opadnięcia osadu)

 

INSTRUKCJA BUTELKOWANIA:

1. Użyj tylko czystych i wysterylizowanych butelek, odpowiednich do piwa.

2. Dodaj 4-5g ( łyżeczka od herbaty ) cukru na butelkę 500ml i zamknij. Wstrząśnij, aby ułatwić rozpuszczenie.

3. Odstaw do ciepłego pomieszczenia na dwa tygodnie.

4. Następnie przestaw do zimniejszego w celu wyklarowania (opadnięcia osadu)

 

SKŁADNIKI:

Ekstrakt słodu i jęczmienia, inwertowany cukier, ekstrakt chmielowy, suszone drożdże piwowarskie.

 

ALERGENY:

Zboża zawierające gluten.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl