Uwaga! W razie pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt pod numer tel: 660-261-382, lub drogą mailową: biuro@czerwonadynia.pl

 

Promocje
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Classic 5szt
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Classic 5szt
44,36 zł 41,07 zł
kpl.
Polepszacz do piwa Enhancer 1kg
Polepszacz do piwa Enhancer 1kg
18,79 zł 15,49 zł
szt.
Rodzynki Sułtańskie 1 kg
Rodzynki Sułtańskie 1 kg
11,85 zł 8,85 zł
Środek dezynfekujący CHEMIPRO OXI 1kg
Środek dezynfekujący CHEMIPRO OXI 1kg
56,49 zł 46,95 zł
szt.
Środek dezynfekujący SANIPRO RINSE 250ml
Środek dezynfekujący SANIPRO RINSE 250ml
56,89 zł 49,39 zł
szt.
Suszarka z ociekaczem FIX 50 butelek
Suszarka z ociekaczem FIX 50 butelek
48,49 zł 37,98 zł
szt.
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Classic 3szt
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Classic 3szt
26,89 zł 24,89 zł
kpl.
Ekstrakt słodowy niechmielony JASNY 1,2kg BREWA
Ekstrakt słodowy niechmielony JASNY 1,2kg BREWA
16,98 zł 15,89 zł
szt.
Producenci
Bestsellery
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Classic
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Classic
8,95 zł 8,38 zł
szt.
Pojemnik fermentacyjny 33L transparentny ze skalą
Pojemnik fermentacyjny 33L transparentny ze skalą
22,97 zł 19,99 zł
szt.
Wężyk silikonowy fi 8/10mm - długość 1mb
Wężyk silikonowy fi 8/10mm - długość 1mb
4,23 zł 3,89 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Kontakt

Czerwona Dynia

ul. Sikorskiego 23

66-200 Świebodzin

tel: 660-261-382

Master Pint - Pale Ale 23L

Dostępność: brak towaru
Cena: 53,99 zł 53.99
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

Ocena: 0
Producent: Hambleton Bard
Kod produktu: 24003

Opis

MASTER PINT Pale Ale to piwo w stylu amerykańskim z bardzo popularnymi chmielami aromatycznymi, charakteryzującymi się wyraźnymi mocnymi czystymi nutami owoców tropikalnych wyraźną goryczką i gęstą pianą. Z zestawu uzyskujemy 23 litry piwa. Piwo jasne pełne, doskonale zbilansowana goryczka, pełne w smaku, wyraźny aromat cytrusowy,  stabilna piana. Do fermentacji zdecydowanie zlecamy zastosowanie malt extract 1,7kg w syropie lub glukozę (dextrozę).

 

kolor 11-17 EBC

gorycz 36-42 EBU

alkohol 5,00%

 

INSTRUKCJA:

1. Wyczyść i wysterylizuj cały sprzęt przy pomocy środków sterylizujących.

2. Usuń saszetkę z drożdżami spod spodu i wsadź worek do ciepłej wody na 15 minut.

3. Rozpuść 1kg cukru (najmniej zalecane), glukozy lub 1,7kg ekstraktu słodowego (najlepszy efekt). Dodaj do fermentora.

4. Przelać ekstrakt słodowy  do fermentora, przepłukać gorącą wodą torebkę i zawartość dodać do fermentora.

5. Uzupełnij fermentor do 23L wodą tak, aby całość miała temperaturę 20-25°C. Zamieszaj dobrze, dodaj drożdże.

6. Zamocuj rurkę fermentacyjną do fermentora i zostaw na ok. 10 dni w temperaturze 20-25°C. Ustaw fermentor bezpiecznie, aby nie wyciekła zawartość.

7. Po 10 dniach sprawdź odczyt hydrometru lub cukromierza. Jeśli hydrometr jest na pozycji 1009 lub mniej przystąp do butelkowania / beczkowania. Jeśli jest powyżej 1009 – poczekaj kilka dni. W przypadku cukromierza najlepiej jak wartość będzie wskazywał 1°BLG, jeżeli jest więcej – zaczekaj kilka dni.

 

INSTRUKCJA BECZKOWANIA:

1. Przelej piwo do sterylnej beczki.

2. Dodaj 85g cukru.

3. Odstaw do ciepłego pomieszczenia na dwa tygodnie.

4. Następnie przestaw do zimniejszego w celu wyklarowania (opadnięcia osadu)

 

INSTRUKCJA BUTELKOWANIA:

1. Użyj tylko czystych i wysterylizowanych butelek, odpowiednich do piwa.

2. Dodaj 4-5g ( łyżeczka od herbaty ) cukru na butelkę 500ml i zamknij. Wstrząśnij, aby ułatwić rozpuszczenie.

3. Odstaw do ciepłego pomieszczenia na dwa tygodnie.

4. Następnie przestaw do zimniejszego w celu wyklarowania (opadnięcia osadu)

 

SKŁADNIKI:

Ekstrakt słodu i jęczmienia, inwertowany cukier, ekstrakt chmielowy, suszone drożdże piwowarskie.

 

ALERGENY:

Zboża zawierające gluten.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl