Uwaga! W razie pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt pod numer tel: 660-261-382, lub drogą mailową: biuro@czerwonadynia.pl

 

Promocje
Biowin esencja smakowa Pigwówka Bieszczadzka 40ml
Biowin esencja smakowa Pigwówka Bieszczadzka 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Gruszkówka 40ml
Biowin esencja smakowa Gruszkówka 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Czekolada 40ml
Biowin esencja smakowa Czekolada 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Stary Dąb 40ml
Biowin esencja smakowa Stary Dąb 40ml
9,32 zł 8,74 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Pina Colada 40ml
Biowin esencja smakowa Pina Colada 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Tradycyjna Przepalanka 40ml
Biowin esencja smakowa Tradycyjna Przepalanka 40ml
4,69 zł 4,39 zł
szt.
Środek dezynfekujący SANIPRO RINSE 250ml
Środek dezynfekujący SANIPRO RINSE 250ml
46,89 zł 35,98 zł
szt.
Drożdże gorzelnicze Coobra Mega Pack 100L
Drożdże gorzelnicze Coobra Mega Pack 100L
20,44 zł 18,99 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Limonka Egzotyczna 40ml
Biowin esencja smakowa Limonka Egzotyczna 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Kontakt

Czerwona Dynia

ul. Sikorskiego 23

66-200 Świebodzin

tel: 660-261-382

Master Pint - Pale Ale 23L

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: do 48 godzin
Cena: 51,89 zł 51.89
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
Ocena: 0
Producent: Hambleton Bard
Kod produktu: 24003

Opis

MASTER PINT Pale Ale to piwo w stylu amerykańskim z bardzo popularnymi chmielami aromatycznymi, charakteryzującymi się wyraźnymi mocnymi czystymi nutami owoców tropikalnych wyraźną goryczką i gęstą pianą. Z zestawu uzyskujemy 23 litry piwa. Piwo jasne pełne, doskonale zbilansowana goryczka, pełne w smaku, wyraźny aromat cytrusowy,  stabilna piana. Do fermentacji zdecydowanie zlecamy zastosowanie malt extract 1,7kg w syropie lub glukozę (dextrozę).

 

kolor 11-17 EBC

gorycz 36-42 EBU

alkohol 5,00%

 

INSTRUKCJA:

1. Wyczyść i wysterylizuj cały sprzęt przy pomocy środków sterylizujących.

2. Usuń saszetkę z drożdżami spod spodu i wsadź worek do ciepłej wody na 15 minut.

3. Rozpuść 1kg cukru (najmniej zalecane), glukozy lub 1,7kg ekstraktu słodowego (najlepszy efekt). Dodaj do fermentora.

4. Przelać ekstrakt słodowy  do fermentora, przepłukać gorącą wodą torebkę i zawartość dodać do fermentora.

5. Uzupełnij fermentor do 23L wodą tak, aby całość miała temperaturę 20-25°C. Zamieszaj dobrze, dodaj drożdże.

6. Zamocuj rurkę fermentacyjną do fermentora i zostaw na ok. 10 dni w temperaturze 20-25°C. Ustaw fermentor bezpiecznie, aby nie wyciekła zawartość.

7. Po 10 dniach sprawdź odczyt hydrometru lub cukromierza. Jeśli hydrometr jest na pozycji 1009 lub mniej przystąp do butelkowania / beczkowania. Jeśli jest powyżej 1009 – poczekaj kilka dni. W przypadku cukromierza najlepiej jak wartość będzie wskazywał 1°BLG, jeżeli jest więcej – zaczekaj kilka dni.

 

INSTRUKCJA BECZKOWANIA:

1. Przelej piwo do sterylnej beczki.

2. Dodaj 85g cukru.

3. Odstaw do ciepłego pomieszczenia na dwa tygodnie.

4. Następnie przestaw do zimniejszego w celu wyklarowania (opadnięcia osadu)

 

INSTRUKCJA BUTELKOWANIA:

1. Użyj tylko czystych i wysterylizowanych butelek, odpowiednich do piwa.

2. Dodaj 4-5g ( łyżeczka od herbaty ) cukru na butelkę 500ml i zamknij. Wstrząśnij, aby ułatwić rozpuszczenie.

3. Odstaw do ciepłego pomieszczenia na dwa tygodnie.

4. Następnie przestaw do zimniejszego w celu wyklarowania (opadnięcia osadu)

 

SKŁADNIKI:

Ekstrakt słodu i jęczmienia, inwertowany cukier, ekstrakt chmielowy, suszone drożdże piwowarskie.

 

ALERGENY:

Zboża zawierające gluten.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl