Uwaga! W razie pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt pod numer tel: 660-261-382

Promocje
Drożdże gorzelnicze Double Snake C24 Turbo
Drożdże gorzelnicze Double Snake C24 Turbo
10,11 zł 7,99 zł
szt.
Ekstrakt słodowy niechmielony PSZENICZNY 1,7kg
Ekstrakt słodowy niechmielony PSZENICZNY 1,7kg
32,89 zł 28,98 zł
szt.
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Classic
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Classic
6,54 zł 5,99 zł
szt.
Zakrętki do butelek komplet 100szt GRANATOWE
Zakrętki do butelek komplet 100szt GRANATOWE
16,49 zł 13,49 zł
kpl.
Ekstrakt słodowy JASNY 0,5kg
Ekstrakt słodowy JASNY 0,5kg
15,49 zł 12,98 zł
szt.
Zakrętki do butelek komplet 100szt ZIELONE
Zakrętki do butelek komplet 100szt ZIELONE
16,49 zł 13,49 zł
kpl.
Ekstrakt słodowy CIEMNY 0,5kg
Ekstrakt słodowy CIEMNY 0,5kg
16,96 zł 14,89 zł
szt.
Drożdże do wina Alcotec Aromatic Wine Complex 5szt.
Drożdże do wina Alcotec Aromatic Wine Complex 5szt.
19,62 zł 18,58 zł
kpl.
Drożdże do wina Alcotec Aromatic Wine Complex 10szt.
Drożdże do wina Alcotec Aromatic Wine Complex 10szt.
38,83 zł 36,77 zł
kpl.
Zakrętki do butelek komplet 100szt BRĄZOWE
Zakrętki do butelek komplet 100szt BRĄZOWE
16,49 zł 13,49 zł
kpl.
Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Kontakt

Czerwona Dynia

ul. Sikorskiego 23

66-200 Świebodzin

tel: 660-261-382

Master Pint - Bitter 23L

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: do 48 godzin
Cena: 47,26 zł 47.26
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Hambleton Bard
Kod produktu: 24005

Opis

Piwo klasy Bitter szczególnie cenione w Austrii. Powstaje z udziałem specjalnie wyselekcjonowanych drożdży nadających piwu w połączeniu z chmielem charakterystyczny smak i aromat. Z zestawu otrzymujesz 23 litry pysznego piwa.

 

Goryczka 35 - 40 IBU,

Kolor 35 - 40 EBC,

Zawartość alkoholu: ok. 5,0%.

 

INSTRUKCJA:

1. Wyczyść i wysterylizuj cały sprzęt przy pomocy środków sterylizujących.

2. Usuń saszetkę z drożdżami z pod spodu i wsadź worek do ciepłej wody na 15 minut.

3. Rozpuść 1kg cukru (najmniej zalecane), glukozy lub 1,7kg ekstraktu słodowego (najlepszy efekt). Dodaj do fermentora.

4. Przelać ekstrakt słodowy  do fermentora, przepłukać gorącą wodą torebkę i zawartość dodać do fermentora.

5. Uzupełnij fermentor do 23L wodą tak, aby całość miała temperaturę 20-25°C. Zamieszaj dobrze, dodaj drożdże.

6. Zamocuj rurkę fermentacyjną do fermentora i zostaw na ok. 10 dni w temperaturze 20-25°C. Ustaw fermentor bezpiecznie, aby nie wyciekła zawartość.

7. Po 10 dniach sprawdź odczyt hydrometru lub cukromierza. Jeśli hydrometr jest na pozycji 1009 lub mniej przystąp do butelkowania / beczkowania. Jeśli jest powyżej 1009 – poczekaj kilka dni. W przypadku cukromierza najlepiej jak wartość będzie wskazywał 1°BLG, jeżeli jest więcej – zaczekaj kilka dni.

 

INSTRUKCJA BECZKOWANIA:

1. Przelej piwo do sterylnej beczki.

2. Dodaj 85g cukru.

3. Odstaw do ciepłego pomieszczenia na dwa tygodnie.

4. Następnie przestaw do zimniejszego w celu wyklarowania (opadnięcia osadu)

 

INSTRUKCJA BUTELKOWANIA:

1. Użyj tylko czystych i wysterylizowanych butelek, odpowiednich do piwa.

2. Dodaj 4-5g ( łyżeczka od herbaty ) cukru na butelkę 500ml i zamknij. Wstrząśnij, aby ułatwić rozpuszczenie.

3. Odstaw do ciepłego pomieszczenia na dwa tygodnie.

4. Następnie przestaw do zimniejszego w celu wyklarowania (opadnięcia osadu)

 

SKŁADNIKI:

Ekstrakt słodu i jęczmienia, inwertowany cukier, ekstrakt chmielowy, suszone drożdże piwowarskie.

 

ALERGENY:

Zboża zawierające gluten.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl