Uwaga! W razie pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt pod numer tel: 660-261-382

Promocje
Bulldog 7day drożdże do wina + pożywka na 25L
Bulldog 7day drożdże do wina + pożywka na 25L
4,87 zł 3,99 zł
szt.
Zestaw winiarski Australian Blend Pinot Grigio
Zestaw winiarski Australian Blend Pinot Grigio
109,98 zł 60,99 zł
szt.
Zestaw winiarski Cantina 5-Day White
Zestaw winiarski Cantina 5-Day White
159,00 zł 89,89 zł
szt.
Better Brew Pinot Grigio 4,5L
Better Brew Pinot Grigio 4,5L
39,49 zł 27,89 zł
szt.
Zestaw winiarski Cantina 5-Day Rose
Zestaw winiarski Cantina 5-Day Rose
159,00 zł 89,89 zł
szt.
Zestaw winiarski Cantina 5-Day Red
Zestaw winiarski Cantina 5-Day Red
159,00 zł 89,89 zł
szt.
Better Brew Bianco Classico 4,5L
Better Brew Bianco Classico 4,5L
39,49 zł 27,89 zł
szt.
Zestaw winiarski Cantina 5-Day Pinot Grigio
Zestaw winiarski Cantina 5-Day Pinot Grigio
159,00 zł 89,89 zł
szt.
Producenci
Bestsellery
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Pure
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Pure
10,66 zł 7,99 zł
szt.
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Classic
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Classic
6,95 zł 5,78 zł
szt.
Drożdże gorzelnicze Double Snake C48 Turbo
Drożdże gorzelnicze Double Snake C48 Turbo
8,49 zł 6,74 zł
szt.
Środek klarujący Alcotec TURBO Klar 24h
Środek klarujący Alcotec TURBO Klar 24h
5,89 zł 4,63 zł
szt.
Drożdże gorzelnicze Alcotec T3 Turbo Classic
Drożdże gorzelnicze Alcotec T3 Turbo Classic
7,98 zł 3,99 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Kontakt

Czerwona Dynia

ul. Reymonta 4

66-300 Międzyrzecz

tel: 660-261-382

Master Pint - Czech Pilsener 23L

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: do 48 godzin
Cena: 41,69 zł 41.69
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Hambleton Bard
Kod produktu: 24004

Opis

MASTER PINT Czech Pilsener to najbardziej rozpoznawalny styl czeskich pilsnerów. Z zestawu uzyskujemy 23 litry piwa. Wyraźna dominująca nienachalna goryczka, wyczowanlna nuty słodowe, mocna zwarta piana. Do fermentacji zdecydowanie zlecamy zastosowanie malt extract 1,7kg w syropie lub glukozę (dextrozę).

 

kolor 9-15 EBC

gorycz 35-40 EBU

alkohol 4,2%

 

INSTRUKCJA:

1. Wyczyść i wysterylizuj cały sprzęt przy pomocy środków sterylizujących.

2. Usuń saszetkę z drożdżami spod spodu i wsadź worek do ciepłej wody na 15 minut.

3. Rozpuść 1kg cukru (najmniej zalecane), glukozy lub 1,7kg ekstraktu słodowego (najlepszy efekt). Dodaj do fermentora.

4. Przelać ekstrakt słodowy  do fermentora, przepłukać gorącą wodą torebkę i zawartość dodać do fermentora.

5. Uzupełnij fermentor do 23L wodą tak, aby całość miała temperaturę 20-25°C. Zamieszaj dobrze, dodaj drożdże.

6. Zamocuj rurkę fermentacyjną do fermentora i zostaw na ok. 10 dni w temperaturze 20-25°C. Ustaw fermentor bezpiecznie, aby nie wyciekła zawartość.

7. Po 10 dniach sprawdź odczyt hydrometru lub cukromierza. Jeśli hydrometr jest na pozycji 1009 lub mniej przystąp do butelkowania / beczkowania. Jeśli jest powyżej 1009 – poczekaj kilka dni. W przypadku cukromierza najlepiej jak wartość będzie wskazywał 1°BLG, jeżeli jest więcej – zaczekaj kilka dni.

 

INSTRUKCJA BECZKOWANIA:

1. Przelej piwo do sterylnej beczki.

2. Dodaj 85g cukru.

3. Odstaw do ciepłego pomieszczenia na dwa tygodnie.

4. Następnie przestaw do zimniejszego w celu wyklarowania (opadnięcia osadu)

 

INSTRUKCJA BUTELKOWANIA:

1. Użyj tylko czystych i wysterylizowanych butelek, odpowiednich do piwa.

2. Dodaj 4-5g ( łyżeczka od herbaty ) cukru na butelkę 500ml i zamknij. Wstrząśnij, aby ułatwić rozpuszczenie.

3. Odstaw do ciepłego pomieszczenia na dwa tygodnie.

4. Następnie przestaw do zimniejszego w celu wyklarowania (opadnięcia osadu)

 

SKŁADNIKI:

Ekstrakt słodu i jęczmienia, inwertowany cukier, ekstrakt chmielowy, suszone drożdże piwowarskie.

 

ALERGENY:

Zboża zawierające gluten.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl