Uwaga! W razie pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt pod numer tel: 660-261-382, lub drogą mailową: biuro@czerwonadynia.pl

Promocje
Coopers - Golden Crown Lager 1,7kg NOWOŚĆ!
Coopers - Golden Crown Lager 1,7kg NOWOŚĆ!
69,89 zł 59,99 zł
szt.
Bulldog 7day drożdże do wina + pożywka na 25L
Bulldog 7day drożdże do wina + pożywka na 25L
4,62 zł 2,99 zł
szt.
Pojemnik fermentacyjny 15L transparentny NAWIERCONY
Pojemnik fermentacyjny 15L transparentny NAWIERCONY
21,97 zł 17,97 zł
szt.
Kuchenka turystyczna pod kartusz i butlę
Kuchenka turystyczna pod kartusz i butlę
69,89 zł 44,99 zł
szt.
Pojemnik fermentacyjny 15L transparentny ze skalą
Pojemnik fermentacyjny 15L transparentny ze skalą
17,97 zł 14,97 zł
szt.
Ekstrakt słodowy niechmielony PALE ALE 1,7kg
Ekstrakt słodowy niechmielony PALE ALE 1,7kg
32,89 zł 28,98 zł
szt.
Korek aglomerowany do wina 23 x 38 komplet 100szt
Korek aglomerowany do wina 23 x 38 komplet 100szt
25,98 zł 23,99 zł
kpl.
Drożdże gorzelnicze Black Bull Turbo 14-18% 10szt.
Drożdże gorzelnicze Black Bull Turbo 14-18% 10szt.
86,98 zł 70,86 zł
kpl.
Chmiel Topaz AU 100g AUSTRALIA
Chmiel Topaz AU 100g AUSTRALIA
13,49 zł 10,99 zł
szt.
Bulldog drożdże do wina + odżywka na 25L
Bulldog drożdże do wina + odżywka na 25L
4,10 zł 2,99 zł
szt.
Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Kontakt

Czerwona Dynia

ul. Sikorskiego 23

66-200 Świebodzin

tel: 660-261-382

Master Pint - India Pale Ale IPA 23L

Dostępność: brak towaru
Cena: 44,99 zł 44.99
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Hambleton Bard
Kod produktu: 24009

Opis

MASTER PINT India Pale Ale to dobrze "mocno" chmielone angielskie jasne... Z zestawu uzyskujemy 23 litry piwa. India Pale Ale to dominujące chmiele, smaki mocne słodowe z nutami ziołowo – kwiatowymi, nienachalna goryczka, mocna zwarta piana. Do fermentacji zdecydowanie zlecamy zastosowanie malt extract 1,7kg w syropie lub glukozę (dextrozę).

 

kolor 20-30 EBC

gorycz 60-70 EBU

alkohol 5,3%

 

INSTRUKCJA:

1. Wyczyść i wysterylizuj cały sprzęt przy pomocy środków sterylizujących.

2. Usuń saszetkę z drożdżami spod spodu i wsadź worek do ciepłej wody na 15 minut.

3. Rozpuść 1kg cukru (najmniej zalecane), glukozy lub 1,7kg ekstraktu słodowego (najlepszy efekt). Dodaj do fermentora.

4. Przelać ekstrakt słodowy  do fermentora, przepłukać gorącą wodą torebkę i zawartość dodać do fermentora.

5. Uzupełnij fermentor do 23L wodą tak, aby całość miała temperaturę 20-25°C. Zamieszaj dobrze, dodaj drożdże.

6. Zamocuj rurkę fermentacyjną do fermentora i zostaw na ok. 10 dni w temperaturze 20-25°C. Ustaw fermentor bezpiecznie, aby nie wyciekła zawartość.

7. Po 10 dniach sprawdź odczyt hydrometru lub cukromierza. Jeśli hydrometr jest na pozycji 1009 lub mniej przystąp do butelkowania / beczkowania. Jeśli jest powyżej 1009 – poczekaj kilka dni. W przypadku cukromierza najlepiej jak wartość będzie wskazywał 1°BLG, jeżeli jest więcej – zaczekaj kilka dni.

 

INSTRUKCJA BECZKOWANIA:

1. Przelej piwo do sterylnej beczki.

2. Dodaj 85g cukru.

3. Odstaw do ciepłego pomieszczenia na dwa tygodnie.

4. Następnie przestaw do zimniejszego w celu wyklarowania (opadnięcia osadu)

 

INSTRUKCJA BUTELKOWANIA:

1. Użyj tylko czystych i wysterylizowanych butelek, odpowiednich do piwa.

2. Dodaj 4-5g ( łyżeczka od herbaty ) cukru na butelkę 500ml i zamknij. Wstrząśnij, aby ułatwić rozpuszczenie.

3. Odstaw do ciepłego pomieszczenia na dwa tygodnie.

4. Następnie przestaw do zimniejszego w celu wyklarowania (opadnięcia osadu)

 

SKŁADNIKI:

Ekstrakt słodu i jęczmienia, inwertowany cukier, ekstrakt chmielowy, suszone drożdże piwowarskie.

 

ALERGENY:

Zboża zawierające gluten.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl