Uwaga! W razie pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt pod numer tel: 660-261-382

Promocje
Drożdże gorzelnicze Double Snake C24 Turbo
Drożdże gorzelnicze Double Snake C24 Turbo
10,11 zł 7,99 zł
szt.
Ekstrakt słodowy niechmielony PSZENICZNY 1,7kg
Ekstrakt słodowy niechmielony PSZENICZNY 1,7kg
32,89 zł 28,98 zł
szt.
Drożdże gorzelnicze Alcotec Restart
Drożdże gorzelnicze Alcotec Restart
6,98 zł 5,99 zł
szt.
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Classic
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Classic
6,54 zł 5,99 zł
szt.
Chlorella w proszku 500g
Chlorella w proszku 500g
62,49 zł 36,49 zł
szt.
Drożdże do wina Alcotec Aromatic Wine Complex 3szt.
Drożdże do wina Alcotec Aromatic Wine Complex 3szt.
11,89 zł 11,26 zł
kpl.
Ksylitol brzozowy fiński 1kg
Ksylitol brzozowy fiński 1kg
39,49 zł 33,99 zł
szt.
Środek dezynfekujący Neodetersol Vetro 1kg
Środek dezynfekujący Neodetersol Vetro 1kg
24,69 zł 18,89 zł
szt.
Lejek spiralny do filtrowania wina nalewek soków...
Lejek spiralny do filtrowania wina nalewek soków...
22,49 zł 17,99 zł
szt.
Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Kontakt

Czerwona Dynia

ul. Sikorskiego 23

66-200 Świebodzin

tel: 660-261-382

Aparat filtracyjny MK4 do wina piwa soków

Aparat filtracyjny MK4 do wina piwa soków
  • promocja
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: do 48 godzin
Cena: 56,63 zł 73,87 zł 56.63
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Hambleton Bard
Kod produktu: 42210

Opis

Aparat MK4 do filtracji wina, piwa, nalewek

Przyrząd stosujemy przy filtracji wina, nalewek, piwa czy soków. Urządzenie przystosowane jest do filtrowania metodą grawitacyjną (swobodnego przepływu) lub mechaniczną po podłączeniu pompki do balonu.

 

Wyposażenie aparatu:

  1. Aparat filtracyjny
  2. Rurka do spuszczania nastawu z zaciskiem
  3. Komplet drucików do rozwieszenia filtra na pojemniku fermentacyjnym

Odpowiednie wkładki filtracyjne dokupisz w naszym sklepie

 

Instrukcja:

Nawilż wkład filtracyjny i umieść go w filtrze porowatą powierzchnią do góry – w kierunku napływającego np.: wina i skręć całość śrubami. Do pierwszej filtracji polecamy filtr 2000 lub 1000 o większej przepustowości. Dociśnij obie części filtra. Filtr umieść poniżej poziomu filtrowanego medium. Zasysamy wino rurką i zaciskamy czarny zacisk. Nakładamy końcówkę rurki na górną część aparatu filtracyjnego i odblokowujemy zacisk. Odpowietrzamy filtr czarnym zaworkiem znajdującym się w górnej pokrywie, następnie wciskamy go aby nie wyciekało wino. Proces filtracji rozpoczęty…

W celu weryfikacji poprawności procesu, można przepuścić na „pierwszy raz” zwykłą wodę.

 

Jeden wkład filtrujący 2000 lub 1000 wystarcza średnio na przefiltrowanie około 23 litrów wina dobrze sklarowanego. Im wyższa różnica wysokości tym lepiej i szybciej następuje filtracja.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl