Uwaga! W razie pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt pod numer tel: 660-261-382, lub drogą mailową: biuro@czerwonadynia.pl

Promocje
Pojemnik fermentacyjny 15L transparentny NAWIERCONY
Pojemnik fermentacyjny 15L transparentny NAWIERCONY
21,97 zł 17,97 zł
szt.
Ekstrakt słodowy niechmielony PALE ALE 1,7kg
Ekstrakt słodowy niechmielony PALE ALE 1,7kg
32,89 zł 28,98 zł
szt.
Coopers - Golden Crown Lager 1,7kg NOWOŚĆ!
Coopers - Golden Crown Lager 1,7kg NOWOŚĆ!
79,99 zł 71,89 zł
szt.
Suszarka z ociekaczem FIX 50 butelek
Suszarka z ociekaczem FIX 50 butelek
43,98 zł 34,49 zł
szt.
Pojemnik fermentacyjny 15L transparentny ze skalą
Pojemnik fermentacyjny 15L transparentny ze skalą
17,97 zł 14,97 zł
szt.
Suszarka z ociekaczem FIX 80 butelek
Suszarka z ociekaczem FIX 80 butelek
51,98 zł 44,49 zł
szt.
Korek aglomerowany do wina 23 x 38 komplet 100szt
Korek aglomerowany do wina 23 x 38 komplet 100szt
25,98 zł 23,99 zł
kpl.
Szpilkowy Termometr Elektroniczny -50°C +300°C
Szpilkowy Termometr Elektroniczny -50°C +300°C
15,98 zł 12,49 zł
szt.
Chmiel Topaz AU 100g AUSTRALIA
Chmiel Topaz AU 100g AUSTRALIA
13,49 zł 10,99 zł
szt.
Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Kontakt

Czerwona Dynia

ul. Sikorskiego 23

66-200 Świebodzin

tel: 660-261-382

Aparat filtracyjny MK4 do wina piwa soków

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: do 48 godzin
Cena: 73,87 zł 73.87
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
Ocena: 0
Producent: Hambleton Bard
Kod produktu: 42210

Opis

Aparat MK4 do filtracji wina, piwa, nalewek

Przyrząd stosujemy przy filtracji wina, nalewek, piwa czy soków. Urządzenie przystosowane jest do filtrowania metodą grawitacyjną (swobodnego przepływu) lub mechaniczną po podłączeniu pompki do balonu.

 

Wyposażenie aparatu:

  1. Aparat filtracyjny
  2. Rurka do spuszczania nastawu z zaciskiem
  3. Komplet drucików do rozwieszenia filtra na pojemniku fermentacyjnym

Odpowiednie wkładki filtracyjne dokupisz w naszym sklepie

 

Instrukcja:

Nawilż wkład filtracyjny i umieść go w filtrze porowatą powierzchnią do góry – w kierunku napływającego np.: wina i skręć całość śrubami. Do pierwszej filtracji polecamy filtr 2000 lub 1000 o większej przepustowości. Dociśnij obie części filtra. Filtr umieść poniżej poziomu filtrowanego medium. Zasysamy wino rurką i zaciskamy czarny zacisk. Nakładamy końcówkę rurki na górną część aparatu filtracyjnego i odblokowujemy zacisk. Odpowietrzamy filtr czarnym zaworkiem znajdującym się w górnej pokrywie, następnie wciskamy go aby nie wyciekało wino. Proces filtracji rozpoczęty…

W celu weryfikacji poprawności procesu, można przepuścić na „pierwszy raz” zwykłą wodę.

 

Jeden wkład filtrujący 2000 lub 1000 wystarcza średnio na przefiltrowanie około 23 litrów wina dobrze sklarowanego. Im wyższa różnica wysokości tym lepiej i szybciej następuje filtracja.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl