Uwaga! W razie pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt pod numer tel: 660-261-382, lub drogą mailową: biuro@czerwonadynia.pl

 

Promocje
Biowin esencja smakowa Pigwówka Bieszczadzka 40ml
Biowin esencja smakowa Pigwówka Bieszczadzka 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Gruszkówka 40ml
Biowin esencja smakowa Gruszkówka 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Czekolada 40ml
Biowin esencja smakowa Czekolada 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Stary Dąb 40ml
Biowin esencja smakowa Stary Dąb 40ml
9,32 zł 8,74 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Pina Colada 40ml
Biowin esencja smakowa Pina Colada 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Tradycyjna Przepalanka 40ml
Biowin esencja smakowa Tradycyjna Przepalanka 40ml
4,69 zł 4,39 zł
szt.
Środek dezynfekujący SANIPRO RINSE 250ml
Środek dezynfekujący SANIPRO RINSE 250ml
46,89 zł 35,98 zł
szt.
Drożdże gorzelnicze Coobra Mega Pack 100L
Drożdże gorzelnicze Coobra Mega Pack 100L
20,44 zł 18,99 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Limonka Egzotyczna 40ml
Biowin esencja smakowa Limonka Egzotyczna 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Kontakt

Czerwona Dynia

ul. Sikorskiego 23

66-200 Świebodzin

tel: 660-261-382

Wskaźnik piwowarski ALLA FRANCE OG

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: do 48 godzin
Cena: 19,49 zł 19.49
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
Ocena: 0
Producent: ALLA FRANCE
Kod produktu: ARE-S-003

Opis

Wskaźnik piwowarski niezbędny dla każdego piwowara, pokazuje SPECIFIC GRAVITY w zakresie 0.980 do 1.150. Załączona jest tabela, dzięki której obliczymy SPECIFIC GRAVITY na OESCHLE, gramy cukru na 1 litr a także stężenie alkoholu po fermentacji. Na wskaźniku są dwa pole. Jedno jest zielone Start Beer i jest to optymalny przedział do rozpoczęcia fermentacji, drugie natomiast jest czerwone Finish Beer – zakończenie fermentacji.

 

Wyznaczanie zawartości alkoholu w gotowym piwie

Musimy znać początkową oraz końcową wartość SG

początkowe SG to 1.070 = 9,3
piwo zakończyło fermentację na 1.010 = 1,3
Zawartość alkoholu = 9,3 – 1,3 = 8%

 

Obliczanie ilości cukru dla założonego stężenia alkoholu:

Jeśli chcemy uzyskać 5,8% czyli odczytując z tabeli należy dodać 117g cukru na 1 litr nastawu. Mierzymy gęstość nastawu, zakładamy że ma 1.030 (z tabeli 78g cukru w 1 litrze). Należy więc dodać 117g – 78g = 39g cukru na każdy litr.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl