Uwaga! W razie pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt pod numer tel: 660-261-382, lub drogą mailową: biuro@czerwonadynia.pl

 

Promocje
Śliwka suszona bez pestek 1 kg
Śliwka suszona bez pestek 1 kg
21,49 zł 16,79 zł
Drożdże winiarskie Zamojscy UNIWERSALNE
Drożdże winiarskie Zamojscy UNIWERSALNE
1,35 zł 1,25 zł
szt.
Zestaw winiarski SKIPIORA - DUŻY
Zestaw winiarski SKIPIORA - DUŻY
124,99 zł 109,99 zł
szt.
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Pure 10szt
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Pure 10szt
105,15 zł 98,99 zł
kpl.
Destylator i szybkowar 2w1 BREWA DS12-Standard
Destylator i szybkowar 2w1 BREWA DS12-Standard
949,00 zł 689,00 zł
szt.
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Classic 10szt
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Classic 10szt
87,81 zł 81,29 zł
kpl.
Kapsle złote do butelek fi 26mm 100 szt.
Kapsle złote do butelek fi 26mm 100 szt.
4,99 zł 4,49 zł
szt.
Lejek spiralny do filtrowania wina nalewek soków...
Lejek spiralny do filtrowania wina nalewek soków...
27,95 zł 22,99 zł
szt.
Zestaw winiarski SKIPIORA - MAŁY
Zestaw winiarski SKIPIORA - MAŁY
114,99 zł 99,99 zł
szt.
Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Kontakt

Czerwona Dynia

ul. Sikorskiego 23

66-200 Świebodzin

tel: 660-261-382

Wskaźnik piwowarski ALLA FRANCE OG

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: do 48 godzin
Cena: 24,39 zł 24.39
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

Ocena: 0
Producent: ALLA FRANCE
Kod produktu: ARE-S-003

Opis

Wskaźnik piwowarski niezbędny dla każdego piwowara, pokazuje SPECIFIC GRAVITY w zakresie 0.980 do 1.150. Załączona jest tabela, dzięki której obliczymy SPECIFIC GRAVITY na OESCHLE, gramy cukru na 1 litr a także stężenie alkoholu po fermentacji. Na wskaźniku są dwa pole. Jedno jest zielone Start Beer i jest to optymalny przedział do rozpoczęcia fermentacji, drugie natomiast jest czerwone Finish Beer – zakończenie fermentacji.

 

Wyznaczanie zawartości alkoholu w gotowym piwie

Musimy znać początkową oraz końcową wartość SG

początkowe SG to 1.070 = 9,3
piwo zakończyło fermentację na 1.010 = 1,3
Zawartość alkoholu = 9,3 – 1,3 = 8%

 

Obliczanie ilości cukru dla założonego stężenia alkoholu:

Jeśli chcemy uzyskać 5,8% czyli odczytując z tabeli należy dodać 117g cukru na 1 litr nastawu. Mierzymy gęstość nastawu, zakładamy że ma 1.030 (z tabeli 78g cukru w 1 litrze). Należy więc dodać 117g – 78g = 39g cukru na każdy litr.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl