Chłodnica zanurzeniowa - dwa żeberka 6mm
Opis
Chłodnica zanurzeniowa – sprawdzony sposób na błyskawiczne schłodzenie brzeczki
Jak wiadomo, po chmieleniu brzeczka piwna potrzebuje schłodzenia. Niektórzy wykorzystują do tego wannę wypełnioną do pewnego poziomu wodą, inni stawiają na lodówkę. Ten sposób odradzamy, ponieważ lodówka wypełniona ciepłem może ulec awarii. Wybierajmy bardziej sprawdzone i zapewniające szybszy czas realizacji sposoby, a mianowicie na chłodnicę zanurzeniową ze stali nierdzewnej – dwa żeberka 6 mm. Urządzenie jest lekkie, proste w obsłudze i łatwe do utrzymania w czystości. 20 litrów brzeczki schłodzi w czasie od 20 do 30 minut wodą o temperaturze 20 stopni Celsjusza. Średnica wewnętrzna wynosi 6 mm, średnica zewnętrzna – 8 mm, rurka – 4 m. Ma 17 zwojów, a wymiary to: szerokość 29 cm, wysokość spirali – 25 cm, długość ramienia do wody – 24 cm.
Parametry:
- średnica wew: 6mm
- średnica zew: 8 mm
- długość rurki: 4m
- materiał wykonania: stal nierdzewna
- ilość zwojów: 17 sztuk
- wymiary: szerokość: 29 cm, wysokość spirali: 25 cm, długość ramienia do wody: 24 cm
- czas chłodzenia brzeczki 20l: od 20 do 30 min wodą o temp. 20 stopni C
UWAGA!!! Węże oraz łączniki niezbędne do podłączenia chłodnicy do źródła wody należy dokupić we własnym zakresie!