Glukoamylaza enzym scukrzający Alcomat Gluco Amylase Enzyme 5ml

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: do 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 3,49 zł

Cena regularna:

3.49
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Alcomat Gluco Amylase Enzyme to preparat służący do scukrzania w trakcie procesu zacierania, który posiada zdolność rozkładania skrobi do cukrów prostych (glukoza) z ześrutowanej pszenicy, żyta, ryżu, kukurydzy itp. Enzym glukoamylazy stosowany jest w procesie zacierania na etapie scukrzania. Przygotowuje on zacier do fermentacji poprzez przekształcenie cukrów złożonych w cukry fermentowane. Optymalne warunku pracy enzymu to pH w zakresie 4,0 – 5,0. Najwygodniejszym sposobem regulacji pH w warunkach niewielkiej produkcji jest dodawanie kwasku cytrynowego. Wskazana temperatura scukrzania to 60–65° C.

 

Schemat procesu:

 

Kleikowanie -> Upłynnianie ->  Scukrzanie

 

 

Wskazania przy stosowaniu:

Zakres pracy dla pH: 3-6 pH , optymalne: 4-5 pH

Zakres pracy dla temperatury: 28–65°C , optymalne: 60–65°C

 

Enzymy dodawać bezpośrednio do zacieranej masy w temp 60–65°C. Scukrzanie powinno trwać około 30 minut.

 

Dawkowanie:

Zalecane dawkowanie to 5ml na 25-30 litrów zacieru, zawierającego do 10 kg zbóż.

 

Skład:

Enzym glukoamylazy

 

Ilość: 1szt.

 

Przechowywanie:

Zużyć przed końcem: data ważności i nr. partii na opakowaniu. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu ( najlepiej w lodówce ). Produkt tylko dla enologii, nie do bezpośredniego spożycia.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 660-261-382
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl