Rurka fermentacyjna plastikowa nietłukąca - KĄTOWA

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: do 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 0,69 € 0.69
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Browin
Kod produktu: 405592
Pin It

Opis

Nietłukąca, kątowa rurka fermentacyjna dedykowana do montażu z boku pojemników fermentacyjnych, umożliwia wydobywanie się dwutlenku węgla w trakcie fermentacji i zabezpiecza nastaw przed dostępem muszek i innych owadów. 

 

Zalety:

Oszczędność miejsca - rurka kątowa przeznaczona jest do montowania z boku pojemników fermentacyjnych, co umożliwia stawianie jednego pojemnika na drugim.

Trwałość - oferowana rurka fermentacyjna w przeciwieństwie do szklanych odpowiedników jest nietłukąca, posłuży na lata.

Bezpieczeństwo użycia - w trakcie umieszczania lub wyjmowania rurki z korka, nie ma ryzyka jej pęknięcia i skaleczenia rąk. 

Łatwość uzupełniania płynem - szeroki kielich ułatwia wlewanie wody na czas fermentacji.

 

Rurka fermentacyjna kątowa to produkt, przeznaczony do użycia w trakcie fermentacji. Jej konstrukcja umożliwia umiejscowienie w bocznej ściance wiadra fermentacyjnego. Pojemniki z rurką kątową ustawiać możesz jedne na drugim, ograniczając tym samym powierzchnię zajmowanej podłogi. Rurka wykonana została z wysokiej jakości, trwałego tworzywa dzięki czemu nie musisz mieć obaw, że się potłucze lub Cię skaleczy. Materiał, z którego wyprodukowano rurkę kątową jest dopuszczony do kontaktu z żywnością. Rurka dopasowana jest do korka fermentacyjnego z zatyczką - uniwersalnego.

 

Sposób użycia: 

Rurka fermentacyjna wypełniona wodą stosowana jest w procesie fermentacji w celu zabezpieczenia zawartości nastawu przed zakażeniem niekorzystnymi mikroorganizmami, a jednocześnie umożliwia regularne wydobywanie się dwutlenku węgla powstającego podczas zachodzącego procesu. Dzięki przesuwającemu się słupowi wody możemy obserwować zmieniającą się intensywność procesu fermentacji z etapu burzliwego (intensywne bulgotanie) do stacjonarnego. Rzeczą naturalną jest parowanie wody stąd pamiętać należy o uzupełnianiu jej poziomu w rurce. Niedopatrzenie tej czynności spowodować może zbyt intensywne natlenienie się płynu, bakterie octowe mogą przekształcić etanol do kwasu octowego. Ten niekorzystny proces wywołać mogą również muszki owocowe, które dostaną się do naczynia.

 

UWAGA:

W przypadku ograniczonej możliwości kontroli poziomu wody w rurce, wypełnić możemy ją mniej parującą oleistą cieczą.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 660-261-382
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl