Drożdże do cydru Alcomat Cider Yeast 3szt

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: do 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 14,40 zł 14.40
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Drożdże do cydru Alcomat Cider Yeast to szlachetne drożdże dedykowane do produkcji cydru. Jako surowiec możemy zastosować np. jabłka, gruszki, truskawki czy choćby owoce jagodowe. Specjalnie wyselekcjonowany szczep drożdży pozwala na wydobycie z owoców pełni aromatu i smaku. Idealne do każdego typu cydru wg podziału na cydry zwykłe (niemusujące) musujące ( fr. cidre mousseux ), gazowane ( impregnowane dwutlenkiem węgla )

 

Cechy produktu:

- aktywne suche drożdże

- opakowanie wystarcza na 25-30 litrów trunku

- szeroka temperatura fermentacji: 15-30°C

- tolerancja alkoholowa: do 13%

- fermentacja w średnim tempie

 

 

Sposób użycia:

 

Pierwszy ( zalecany ):

Drożdże powinny zostać uwodnione w 10% wodnym roztworze cukru lub mieszaninie ½ wody i ½ moszczu. Zalecana temperatura mieszaniny to 25-30°C. Uwodnienie powinno przebiegać od 20 do 25 minut wraz z delikatnym mieszaniem. Po tym czasie roztwór wlej do pojemnika fermentacyjnego i zamieszaj.

 

Drugi ( szybki ):

Zawartość saszetki dodaj do pojemnika fermentacyjnego z moszczem o temperaturze 25-30 °C i wymieszaj.

 


Składniki:


Drożdże Saccharomyces cerevisiae, emulgator: monostearynian sorbitanu

 

Dawkowanie:

Pierwsza fermentacja: 5g / 25-30 litrów

Wznowienie fermentacji: 5-10g w zależności od warunków

 

Ilość: 3szt.



Zużyć przed końcem: data ważności i nr. partii na opakowaniu. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu ( najlepiej w lodówce ). Produkt tylko dla enologii, nie do bezpośredniego spożycia.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 660-261-382
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl