Drożdże gorzelnicze Alcotec T3 Turbo Classic
Opis
Drożdże gorzelnicze Alcotec T3 Turbo Classic przeznaczone głównie do szybkiej fermentacji nastawów cukrowych. Przerobią 6kg cukru w 3 dni - zacier 14%, oraz 7kg cukru w 5 dni - zacier 18%.
Instrukcja:
- rozpuść 6 lub 7 kg cukru w 22L ciepłej wody.
- po ostudzeniu do około 25°C dodaj zawartość torebki i mieszaj 1 minutę.
- zalecamy aby fermentacja przebiegała w temperaturze 20 - 25°C.
Przekraczając temperaturę 35°C zastopujemy pracę drożdży. Optymalna temperatura pracy drożdży to ok 25°C
- czas fermentacji: 3 dni (z 6kg cukru) , 5 dni (z 7kg cukru).
- wydajność: ok. 14% alkoholu (z 6kg cukru) lub 18% alkoholu (z 7kg cukru)
Zawartość:
- drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy
- waga: 120g
- ilość: 1szt.
Uwaga: ze względu na bardzo burzliwy przebieg fermentacji, ważne jest, aby zapewnić wystarczającą ilość miejsca w fermentorze.